Walking ‘The Ring Of Kerry’

Tussen 7 en 18 juli 2010 wandel ik een gedeelte van Ierlands langst gemarkeerde wandelpad de Kerry Way.
Dit voetpad ligt grotendeels parallel aan de zeer bekende ‘Ring of Kerry’ langs de kust van de regio Kerry. De Kerry Way heeft een lengte van 215 km.
Ik wijk af van deze route (zie het kaartje rechts bovenaan). Zo kies ik om het Killarney Nationaal park van oost naar west te doorkruizen. Via Black Valley wandel ik naar Waterville en ook de Ring of Skellig neem ik mee in mijn route.
Het landschap bestaat voornamelijk uit bergen bedekt met graslanden waar koeien en schapen grazen. Slechts op enkele plekken zijn kleine stukken bos. In het gebied is veel turf aanwezig, wat zelfs nog gewonnen wordt om in de kachel op te branden.
Opvallend aan het gebied zijn de vele bloemen die overal groeien. Bijvoorbeeld de Fuchsia die in de jaren 30 in groten getale is aangeplant. De West-Ierse kust bestaat grotendeels uit kliffen.
Mijn vakantie wordt gedomineerd door veel regen en dikke bewolking, het water in de Atlantische Oceaan is te koud om een duik te nemen. In de jeugdherbergen ontmoet ik toeristen uit de hele wereld, vooral Australiërs, Amerikanen, Duitsers en Spanjaarden zijn vertegenwoordigd. Veel toeristen kiezen om per fiets of wandelend rond te trekken, andere nemen een huurauto of de bus

Terug naar Index Britse Eilandenº link naar pdf-bestand van een Ierland-reiziger met veel informatie over Ierland