Wandelen op ijsland          

Eerst met de boot over de oceaan via de Faeröer                 

Faeröer Eilanden

Het Oosten

Het Zuiden en Westen

Het Noorden

Onze reis naar ijsland begint vrijdag 11 mei 2012. Eerst rijden we naar het Deense Hirtshals waar we op de boot stappen die ons via de Faeröer naar ijsland brengt.
De Faeröer is een eilandengroep die is gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan. De eilandengroep is een autonoom gebied dat behoort tot het Koninkrijk Denemarken en heeft als hoofdstad Tórshavn.
Na een tussenstop van ‘normaal gesproken’ 8 uurtjes in Tórshavn gaat de reis verder naar het kleine ijslandse plaatsje Seyðisfjörður waar we woensdag laat in de middag aankomen.
De boottocht verloopt echter anders dan verwacht. Na een uur vertraging vertrekken we vanuit Hirtshals. Tijdens de nacht begint het hevig te stormen windkracht 11 waardoor de boot flink heen en weer wiebelt. Veel mensen zijn zeeziek en het diner wordt afgeblazen. In de gangen vallen mensen tegen de grond en in het trappenhuis zijn schoonmaaksters druk bezig het braaksel van zeezieke mensen op te ruimen. Ook ontstaat ondanks dat alle auto’s op de handrem staan voor ruim 2000 euro schade aan mijn auto die Smyril Line niet vergoedt.
Vanwege het aanhoudende noodweer wordt de voortgang van de reis uitgesteld en verblijven we niet 8 uurtjes maar 38 uur in Tórshavn. Zo hebben we toch nog een mooie gelegenheid om deze eilanden iets beter te bekijken

-bekijk de vakantie via de dia’s rechts en stap naar een volgend deel via de foto’s boven-

Webcams in ijsland en op de Faeröer


Hieronder afgebeelde foto’s tijdens vakantie geschoten


Faeröer Eilanden

Het Oosten

Het Zuiden en Westen

Het Noorden

Start
Foto Slideshow

Terugweg