Wandelen op ijsland

Het Noorden

Faeröer Eilanden

Het Oosten

Het Zuid-Westen

Het Noorden
Vlak bij de in het noorden van ijsland gelegen stad Akureyri lopen we aan het begin van de avond door een prachtige vallei. Regelmatig moeten we een riviertje overspringen om verder te kunnen.
Bij het Myvatn-meer staan we weer eens op een camping. We zien veel bijzondere eenden. Tijdens de wandeling naar boven van de Hverfjall-krater waait een zware storm. Het lukt nauwelijks om overeind te blijven staan.
Bij het Myvatn-meer is een geothermisch zeer actief gebied waar we een wandeling maken rond de Víti-krater. Langs de weg naar de Víti-krater staat de Krafla geothermische elektriciteitscentrale.
Húsavík is de walvishoofdstad van Europa. We maken dan ook een walvissafari en spotten 6 walvissen. Er staat een storm op zee en de golven zijn hoog. Een groep oudere Duitsers ligt het grootste gedeelte van de 3 uur durende rondvaart zeeziek op het dek en zij krijgen constant golven koud zeewater over zich heen.
De Ásbyrgi-kloof is net een klein paradijs. Door de 60 meter hoge rotswanden rondom is het vaak windstil en de kloof is aan het eind begroeid met berkenbos. We rijden naar de camping in Hljódaklettar waar we de enige zijn. De volgende dag wandelen we het Vesturdalur Kallbjarg rondpad en daarna rijden we naar de Dettifoss-waterval.
Bij Vopnafjörður kamperen we langs de Hofsá-rivier waar veel zalm en forel zou voorkomen. Helaas niks gevangen. Vanuit Vopnafjörður rijden we steil omhoog over de Fagradalsfjöll bergketen en maken een wandeling waar we een uitzicht hebben over de grote spoelzandvlakte Héraðssandur en de Héraðsflói-baai. Onze laatste dag in ijsland verblijven we in Egilsstaðir en rijden rond het Lagarfljót-meer. Er is een redelijk groot bos wat wordt beschouwd als ijslands enige echte bos. Je kunt er mooie wandelingen maken en de kans bestaat een sneeuwhoen te zien.
De terugreis met de boot naar Denemarken wordt een stuk rustiger dan onze heenreis

Hieronder afgebeelde foto’s tijdens vakantie geschoten
Faeröer Eilanden

Het Oosten

Het Zuiden en Westen

Het Noorden

Start
Foto Slideshow