Wandelen in Sicilië
De Oude Romeinse stad Pompeï
Hoofdstad van Italië: Rome

Rondreis door Italië


º Muziek van Gigi D'agostino - I'll fly with you
Tijdens het voorjaar van 13 april tot 23 april 2008 ga ik naar Italië. Ik vlieg naar de Siciliaanse stad Catania, gelegen op het eiland Sicilië. Vlak bij Catania ligt de Etna. Dit is de grootste vulkaan van Europa en één van de actiefste ter wereld. Elke paar jaar vinden er erupties plaats.
Aangekomen in Catania neem ik de taxi naar het plaatsje Nicolosi dat ligt op de zuidelijke flank van de vulkaan op 700 meter boven zeeniveau.
Voor zonsondergang lukt het een kampeerplek in de bossen te vinden. Langs het pad dat richting de vulkaan ligt vind ik een kampeerplekje tussen gestolde lavastromen. Dit is een mooi startpunt waar ik morgen kan beginnen aan mijn lange wandeling naar de top van de vulkaan.

Na de beklimming van de Etna en een meerdaagse wandeling door de bossen van Noord Sicilië kom ik terecht in Barcellona Pozzo di Gotto. Ik neem de trein naar de 380 km verder gelegen oude Romeinse stad Pompeï. Pompeï werdt 79 na Christus volledig verwoest tijdens een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius.
Vanuit Pompeï maak ik een dagtocht naar de Vesuvius. Ik loop de route rond de kratermond waarbij een uitzicht is diep in de krater.
De Vesuvius is een stratovulkaan. Kermerkend aan een stratovulkaan is dat zij plotseling, zonder enig voorteken tot een explosieve uitbarsting kan komen. De miljoenen stad Napels ligt in haar nabijheid en daarmee in de gevaren-zone.
Vanwege deze grote stad aan zijn voeten is de Vesuvius één van de best bewaakte vulkaan ter wereld.
Mijn laatste 2 dagen van de vakantie sluit ik af met een bezoek aan Rome

Webcam in ItaliëUitbarsting van de Etna

De bijna altijd aanwezige rookpluim

De Etna