Nederland

Divers (WORDT AAN GEWERKT)
  
---

------

Mike en Rien op bergtocht

Het weerbericht was een paar dagen geleden nog beroerd voor het weekeinde, maar verbetert geleidelijk. Alleen zaterdag nog sneeuw en regen. Wel koud, Adishi nachts -12!. Op het vliegveld verloopt alles vlot. Er is nog volop actie, ondanks het late uur. Een Beeline simkaart met 4 gigabyte is direct verkrijgbaar voor 9 euro, behulpzaam geïnstalleerd en al. We pinnen allebei 600 Lari, ongeveer 200 euro. Er is een vlotte transfer per bus naar de stad voor 5 Lari, circa 24 kilometer.


[Klik foto voor de volgende foto]
Onze vlucht met Wizz Air van Eindhoven naar Koetaisi

Aankomst Koetaisi / ჩამოსვლა ქუთაისი

Midden in de nacht arriveren wij in onze Airbnb en worden hartelijk met wijn verwelkomd. Een kleine oase in een morsige omgeving. Ze wonen zelf in het centrum. Aangename temperatuur.
De tekst boven is de vertaling naar Georgisch in Georgisch alfabet (Aankomst Koetaisi / ჩამოსვლა ქუთაისი)
1

Vertrek vanaf het busstation van Koetaisi naar Mestia
2

In Georgië spreken ze Georgisch en zoals op dit bord bij de markt te lezen is heeft deze taal een zeer bijzonder alfabet
Na een korte nacht van 4 uur gaat om 7 uur het alarm van onze telefoons. Om half 8 zijn de gast mensen er alweer voor het afscheid. De bus naar Mestia (250 km) kost 25 Lari, 8 euro. De weg is best goed, wel koeien op de weg waar de bus met 100 langs scheurt. Mooie vergezichten de bergen in. Grappig dat in Georgië Sandra Roelofs helemaal top is. De Johan Cruijff van Georgië. Mooi land, gastvrij.
3

Mestia

       EINDE REIS

Terug naar Mijn Wandelingen in Nederland


Terug naar HOME