Scandinavië, het noorden van Europa

met de auto door Noorwegen en Zweden

Noorwegen

Jämlands län

Midden Zweden

Zuid Zweden

Ik houdt van natuur en vrijheid. Scandinavië is daarvoor de plek om naar toe te gaan.
Met de auto is Scandinavië binnen één of 2 dagen bereikbaar. Dit kan door via Jutland te rijden (noordelijk Denemarken). Vanuit Hirsthals of Frederikshavn kan de pont naar Noorwegen gekozen worden. Deze overtochten duren ongeveer 3 uur.
Zweden en Noorwegen zijn ook via de weg bereikbaar. Er zijn twee grote bruggen die Zweden en Denemarken met elkaar verbinden. Via deze bruggen, de Grote Beltbrug (Storebæltsbroen) en de Sontbrug (Øresundsbron) is Zweden binnen één dag bereikbaar (~1000km).
14 juni 2009 rij ik naar Amsterdam, ik afgesproken met een jongeman die met mij mee gaat tot Denemarken. Ik heb op een website, ‘waar mensen een lift kunnen aanbieden en zoeken’ een uitnodiging geplaats of iemand wil mee rijden. In eerste instantie denk ik dat het een Deen is die een lift terug naar huis nodig heeft. Aangekomen in Amsterdam blijkt een backpacker uit India op mij te staan wachten.
Ik zet de man af in Arhus en rijdt verder naar een camping in Hobro. Ik maak een bord macaroni en bak een eitje. Morgen om 11.00 moet ik in Hirtshal zijn waar ik de pont neem naar Christiansand in Noorwegen...

Via de foto’s boven kan je kun je verder volgen door mijn reisje...